منتديات زيكا

البرنس
 
الرئيسيةس .و .جبحـثالتسجيلالمجموعاتدخول

شاطر | 
 

 اكلات سهله ادخلي ومش هتندمي

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
rosa
عضو ذهبى
عضو ذهبى
avatar

عدد الرسائل : 1387
تاريخ التسجيل : 29/01/2008

مُساهمةموضوع: اكلات سهله ادخلي ومش هتندمي   الجمعة يناير 23, 2009 4:03 am

يجهز فى المنزل إذا كان الوقت يسمح بذلك.


وصفة بسيطة (1)

لحم مفروم ( 2/1 أو 1 كجم ) توضع فية التوابل المعروفة ,, وبصلة مفرومة ,,, يخلط جيدا حتي يصبح كتلة متماسكة.


يفرد اللحم على ورق زبدة.




وصفة بسيطة (2)

يتم سلق 3 بيضات وتقشيرهم

يوضع البيض فوق اللحم وعلى بعد عدة
سنتيمترات من الطرف المواجه لك ,,, بعد ذلك يتم لف اللحم حول البيض و
إغلاق طرفي الإسطوانة الناتجة.


تلف الإسطوانة داخل ورق زبدة و يثقب بواسطة شوكة.

توضع اللفة داخل مصفاة موضوعة فوق
إناء مملؤ بالماء وتوضع فوق الموقد ,, وهذا يعني أن عملية الإستواء تتم
بواسطة البخار المتصاعد ,,, يجب وضع غطاء فوق المصفاة.

يمكن إستخدام الإناء الخاص بتجهيز الك***.

بعد الإستواء يتم تحمير الإسطوانة فى قليل من الزيت لإعطائها لونا مقبولا.

توضع فى الثلاجة للتبريد وتقطع حلقات بواسطة سكين حامي.



وصفة بسيطة (3)


هناك أيضا البطاطس البوريه فى الفرن ولكن مع حشوها بالخضروات و اللحم المفروم. وتقطع باردة إلى شرائح سمك 1 سم لوضعها داخل الخبز.





وصفة بسيطة (4)


شاورما الفراخ

بسرعه كده حضرى كيلو فراخ فيلييه صدور او افخاد

او اخلى فرختين.....

قطعى الفراخ لشرائح رفيعه طويله وانقعيها فى 2 كوب خل ابيض لمدة 16 ساعة تقريبا
ضعيها فى الثلاجة مش الفريزر

عارفه بتقولى يا خبر كتير اوى

بالعكس سهله اعمليها على يومين

اعملى المرحله دى باليل ولما ترجعى من الشغل تانى يومى كملى


حضرى المقادير دى فى الخلاط:

2 كوب ذبادى
2 حبة طماطم
2 حبة فلفل اخضر
بصلة كبيرة مقطعه
2 فص ثوم
معلقة مستردة او مسحوق الخردل
فلفل اسمر وملح
بهارات شاورما ودى من العطار
قرفه مطحونه وجوزة الطيب حوالى معلقه صغيرة

اخلطى المقادير كلها بالخلاط واضربيها ضربا مبرحا

صفى الشرائح من الخل تصفية جيدة جدااااااااا
بالضغط عليها باليد حتى تتخلصى من الخل

تبلى الشرائح بالخلطه واتركيها لمدة خمس ساعات

لو عملتى كميات كبيرة قسميها فى اكياس او علب فى الفريزر لكى يسهل تحضريها

طريقة التحضير :

فى طاسه ضعى كمية من الشاورما واتركيها حتى تتشرب كل سوائلها
ضيفى عليها ملعقة صغيره طحينه او زيت على حسب رغبتك وحمريها تحمير خفيف

حضرى ترنشان من الفلفل الاخضر والطماطم او البصل
وضعيها فى النهاية يعنى قلبى مره او مرتين وبس اطفى النار

حطى طبقة طحينه خفيفه فى الساندوتش
وحطى الشاورما بالخضراوات الطازه

والف هنا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
اكلات سهله ادخلي ومش هتندمي
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات زيكا :: منتدى المرأه :: منتدى الطبخ-
انتقل الى: